lijstje met fotootjes van koran, bijbel en Judaisme en opgeplakte tekst

We are all ONE

Creatief.

De laatste tijd barst ik van de creatieve ideeën. Heerlijk, want het geeft me veel energie. Het ene creatieve idee slaagt overigens beter dan het andere.

Instaxmini-camera.

Zo vind ik het lijstje op bijgaande foto nou niet uitblinken in kwaliteit; de fotootjes zijn gemaakt met mijn Fuji instaxmini-camera. Een camera die je hebt omdat het zo leuk is dat er direct een foto uit het apparaat komt, dat je voor je ogen ziet ontwikkelen. Niet omdat het nou zo’n goede kwaliteit aan foto’s oplevert. De letters in de zin ‘’We are all one’’ heb ik eerst geprint en vervolgens met veel pijn en moeite uitgeknipt en opgeplakt, zodat er een beetje relief onstaat.

 

We are all ONE.

Het gaat me bij dit lijstje echter vooral om de boodschap; ‘’We are all one’’. Het maakt geen hout uit welk geloof je aanhangt of dat je helemaal niet gelooft. Als je maar beseft dat we allemaal – niemand en niets uitgezonderd – tot hetzelfde Universum behoren. Dat maakt dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dus heb je iemand lief, dan komt dat ten goede van ons allemaal. Doe je iemand pijn – fysiek of met woorden – doe je ons allemaal pijn.

 

Hoe ziet de wereld eruit als we elkaar geen pijn meer doen?

Denk eens twee minuten na over de vraag; ‘’Hoe ziet de wereld eruit als we elkaar geen pijn meer doen?’’. Geen vluchtelingenproblematiek, geen oorlog, geen ruzie met de buurman, geen gepest van of door je kind, maar rust en vrede. En respect voor alles en iedereen om je heen. Heerlijk. Ik denk dat ik dit beeld maar even vasthoud. Geeft me energie.