logo Hilsondis

Wat vind ik op Hilsondis.com?

Blogs | Boekrecensies | Verhalen.

Een leven lang op zoek naar innerlijke wijsheid.

Mijn verhalen zijn grotendeels ingedeeld in de volgende series.

Vrouwen uit onze geschiedenis.

Op dit moment leven wij in een wereld die overheerst wordt door het mannelijke. De balans tussen man en vrouw is ver te zoeken. Gelukkig zijn we op de goede weg naar een juiste balans tussen man en vrouw; er komt steeds meer aandacht voor de rol van vrouwen uit onze geschiedenis, vrouwen in deze tijd komen steeds meer voor zichzelf op en ook mannen komen op voor de vrouw.

In deze serie schrijf ik over specifieke vrouwen uit onze geschiedenis met wie ik – om wat voor een reden dan ook – een bepaalde verbinding voel.

 

Ode aan de natuur.

Mijn liefde voor de natuur uit zich in deze serie “Ode aan de natuur“. We kunnen niet zonder de natuur om ons heen. Ze geeft ons energie en zorgt ervoor dat wij kunnen bestaan. Dat verdient ons grootste respect.

Rondom Jezus.

Mijn christelijke achtergrond heeft gezorgd voor interesse in de Bijbel. Alleen heb ik grote moeite met wat hierin wordt verteld (of vooral; wat wordt weggelaten) over Jezus en de mensen om hem heen. Ik geloof bijvoorbeeld dat Jezus en Maria Magdalena een paar waren, dat Maria Magdalena minstens net zo spiritueel “sterk” was (en is) als Jezus, dat ze kinderen hadden en dat Judas bepaald geen kwaadwillende verrader was. Daarom verdiep ik mij – naast de Bijbel – ook in geschriften als de Nag Hammadi, Dode Zeerollen, Judas evangelie, Thomas evangelie etc. en luister naar wat ik zelf hierover door krijg. Op basis daarvan schrijf ik mijn verhalen in deze serie “Rondom Jezus“.

 

Roza – paranormaal begaafd.

In deze serie is Roza de hoofdpersoon. Roza is paranormaal begaafd; ze is helderziend, heldervoelend, helderwetend en helderhorend. Het een is bij haar wat meer ontwikkeld dan het ander. Deze serie verhaalt over Roza’s ervaringen op paranormaal gebied.

 

Lisa en Miss Abbra.

De avonturen van Lisa en Miss Abbra zijn een speciale vermelding waard. Deze (kinder)verhalen zijn voortgekomen uit een andere grote passie van mij; handwerken. De verhalen over de hooggevoelige Lisa en haar eigenzinnige kat Miss Abbra combineer ik met foto’s van het miniatuurhuis dat ik voor hen maak. In het miniatuurhuis kan ik mijn creativiteit kwijt en ieder nieuw voorwerp dat ik ervoor maak, inspireert mij weer tot een nieuw avontuur van Lisa en Miss Abbra.

 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van mijn publicaties? Abonneer je dan op Hilsondis.com onderaan de pagina door je mailadres in te vullen. Je ontvangt een mail waarin je kunt bevestigen dat je updates wilt ontvangen. Daarna ontvang je een email zodra ik een nieuw verhaal, blog of boekrecensie plaats.