Categorieën
Blog

Telepathie

Telepathie is zoiets moois. Er zitten zoveel verschillende niveaus in. Van een vriendin die jou zonder woorden begrijpt, maar zichzelf niet heel bewust is van dat feit. Tot iemand die jou heel bewust opzoekt in je hoofd. Daarbinnen zit ook weer verschil; mensen van wie de ziel jou heel bewust opzoekt, maar van wie haar of zijn ego zich daar (nog) niet bewust van is. En mensen van wie het ego dondersgoed weet dat haar of zijn ziel contact met jou zoekt. Daarmee raak je gelijk de kern van waar het in dit leven – naar mijn mening – allemaal om draait; je als ego bewust worden van je ziel, je Hogere Zelf. Dan is de vervolgstap naar je levensdoel (‘Waarom ben ik in hemelsnaam op aarde?”) ook een stuk kleiner.

Alert zijn op je gedachten

Het is niets anders dan je bewust worden van je gedachten. ‘Waarom zit dat liedje ineens in mijn hoofd? Waarom moet ik ineens aan mijn oma denken, terwijl ik druk aan het werk ben?”. En vervolgens geloven dat wat je ziet, hoort of voelt, echt is. Ga er vooral niet te veel over nadenken; dan neemt je ego het weer over en die probeert alles verstandelijk te verklaren en onder controle te houden. Zelf weet je wel wanneer iets “echt” en oprecht is en wanneer niet.

Het eerste signaal: de “klik”

Telepathie begint bij een bepaalde klik die je met iemand voelt. Je kent het wel; je gaat een cursus volgen en loopt voor de eerste keer het leslokaal binnen. Snel scan je waar je gaat zitten. Je neemt plaats naast degene met wie je later prima blijkt op te kunnen schieten. Je komt aan de praat over deze ‘’toevalligheid’’ en het blijkt dat jullie dit allebei een interessant onderwerp vinden. Je gaat bij elkaar checken wat je van de ander in gedachten hebt opgevangen. En als dat dan overeenkomt, ben je zo verwonderd, dat je zeker weet dat je een geestelijke connectie hebt.

Groei!

En dan wordt het interessant; hoe ver kunnen die contacten gaan?  Kun je geestelijk contact zoeken met dieren? Of met iemand aan de andere kant van de oceaan? Kun je contact zoeken met mensen die niet (meer) hier op aarde rondlopen? Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. En die is zo machtig interessant en zo leerzaam voor jezelf. Gun jezelf die groei. Sta er voor open, stap over je grenzen en je angsten heen. Je wordt altijd geholpen, je hoeft er alleen maar om te vragen.