Harry Potter en het vervloekte kind

J.K. Rowling e.a.

Script van een toneelstuk

Als je alle Harry Potter-boeken en alle Harry Potter-films allemaal al 100x (ok, ietwat overdreven) hebt gelezen en gezien zoals ik, hoef je niet zo lang na te denken of je de nieuwe Harry Potter zal kopen. Al twijfelde ik wel even (héél even), omdat dit boek anders is. Het is het script van een toneelstuk waarmee dit nieuwe verhaal de wereld in is gegaan. Of eigenlijk; de repetitie-versie van het script. Leest toch anders.

Albus (Harry’s zoon) en Scorpius (Draco’s zoon) bevriend, terugkeer van Sneep

Uiteindelijk heb ik me niet echt aan de script-vorm gestoord. Net als in de andere Harry Potter-boeken werd ik er meteen in mee getrokken. Binnen no time was ik op de helft van het boek en volledig opgeslokt door de magische wereld van Albus, Harry Potters’ zoon en Scorpius, zoon van Draco.

De heerlijke droge humor in de vriendschap van Albus en Scorpius, een nieuw personage dat het kwaad vertegenwoordigd (vrouwelijk dit keer, genaamd Delphi..), het keer op keer terugkeren in de tijd met de Time-Turner (en hoeveel impact ook maar de kleinste handeling kan hebben op de toekomst), bekende personages als Sneep (een van mijn favorieten) die weer een rol hebben; het zijn stuk voor stuk onderwerpen in deze nieuwe Harry Potter.

Uitwerking vader-zoon relatie voorspelbaar

Als ik dan toch probeer enigszins objectief te blijven; de uitwerking van de relatie tussen vader (Harry) en zoon (Albus) vond ik behoorlijk voorspelbaar. Het is voor het eerst dat ik me lichtelijk aan iets ergerde in de hele Harry Potter-reeks. Maar laat ik daar niet te lang bij stil staan. Ook deze Harry Potter lees ik vast 100x…

isbn 978-0-7515-6535-5

naar boekrecensies