Reis naar binnen – grensverleggend in de gezondheidszorg

Klik op de vraag om verder te lezen:

“Die onzichtbare hand drukte me vervolgens straat in, straat uit….”

~ Arnold te Wierik ~

De eerste vraag die ik Arnold stel, is hoe het nu – zo’n twaalf jaar na zijn ziekte en herstel – met hem gaat. Voor Arnold is dat het startschot om zijn verhaal te vertellen met nog steeds oprechte verwondering over zijn intens spirituele ervaring. Daarom hieronder alle ruimte voor Arnolds verhaal met een enkele opmerking van mijn kant en titels voor de leesbaarheid. In het tweede deel vertelt Arnold over vernieuwende zorgconcepten en de te nemen drempels op de weg naar een multidisciplinaire gezondheidszorg.

DEEL1
Hoe een ‘ongeneeslijke’ ziekte leidt tot genezing en een intense spirituele ervaring

Tijdens het verhaal van Arnold valt er op dit moment even een stilte alsof hij zich wil voorbereiden op het volgende deel…

“Innovatie in de reguliere zorg moet van buitenaf komen. De zorg is veel te traditioneel en veel te afhankelijk van zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie.”

~ Arnold te Wierik ~
DEEL2
De weg naar multidisciplinair denken in de gezondheidszorg

In zijn boek besteedt Arnold – naast zijn spirituele ervaring – uitgebreid aandacht aan de noodzaak van een Multi Disciplinair Gezondheid Centrum (MDGC). Hij onderbouwt dat aan de hand van diverse studieverwijzingen over de huidige gezondheidszorg in Nederland, de rol van partijen als overheid en zorgverzekeraars en de staat van de gezondheid van de Nederlander. Arnold schetst echter ook een kant-en-klaar concept voor een MDGC, met als uitgangspunt het ‘Brondenken’ van Dirk Zoutewelle. Brondenken gaat uit van een holistische benadering; lichaam en geest hebben invloed op elkaar en op je gezondheid; gezonde voeding en een gezond brein zijn belangrijk.

Hoewel het boek van Arnold al in 2012 verscheen, is het verbazingwekkend hoe actueel en noodzakelijk deze informatie anno 2022 nog steeds is. Tijdens ons gesprek vertelt Arnold over zijn andere zorgconcepten – naast het MDGC-concept – en schetst voorbeelden van de enorme drempels die nog steeds te nemen zijn in de reguliere gezondheidszorg.

Wil je meer weten over het kant-en-klare concept van Arnold voor een MultiDisciplinair GezondheidsCentrum? Namens Arnold mocht ik 5 exemplaren van zijn boek gratis weggeven. Deze zijn reeds vergeven, ik heb echter nog 1 extra exemplaar van Arnold ontvangen! Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar hester@hilsondis.com.


interview, 14 september 2022