Wat vind ik op Hilsondis.com?

In het kort: verhalen, blogs en boekrecensies over onderwerpen zoals persoonlijke groei, spiritualiteit, paranormaliteit, religie en krachtige vrouwen. Schrijven geeft mij de de gelegenheid om onder woorden te brengen wat ik voel, denk en vind, waar ik dat mondeling vaak behoorlijk lastig vind. Lezen doe ik mijn hele leven al graag. Door te lezen, leer je en door te leren, groei je.

Vrouwen uit onze geschiedenis

Al een flinke periode leven wij in een wereld die overheerst wordt door het mannelijke. De balans tussen man en vrouw en het mannelijke en vrouwelijke in ieder mens, is tot op heden ver te zoeken. Gelukkig zijn we op de goede weg naar een juiste balans; er komt steeds meer aandacht voor de rol van vrouwen uit onze geschiedenis, vrouwen in deze tijd komen meer en meer voor zichzelf op of stellen vooroordelen waarvan we ons vaak niet eens (meer) bewust van zijn aan de kaak en ook mannen komen op voor de vrouw of voor het vrouwelijke in henzelf. Dit onderwerp zal terugkomen in mijn blogs, daarnaast schrijf ik in deze verhalenserie over specifieke vrouwen uit onze geschiedenis met wie ik een sterke connectie voel en die een bepaalde bijdrage aan onze geschiedenis hebben geleverd (voor zover we dat niet allemaal doen..).

Ode aan de natuur

Mijn liefde voor de natuur uit zich in deze serie “Ode aan de Natuur“. We kunnen niet zonder de natuur om ons heen. Ze geeft ons energie en zorgt ervoor dat wij kunnen bestaan. Dat verdient ons grootste respect. En het wordt hoog tijd dat we daar naar gaan handelen.

Rondom Jezus

Door mijn christelijke achtergrond ben ik opgegroeid met de Bijbel. Daar ben ik blij om, want het heeft me een bepaalde basis meegegeven. Maar ik heb wel grote moeite met wat in de Bijbel wordt verteld (of vooral; wat wordt weggelaten) over bijvoorbeeld Jezus en de mensen om hem heen. Ik geloof bijvoorbeeld dat Jezus en Maria Magdalena een paar waren, dat Maria Magdalena absoluut geen hoer was, maar minstens net zo spiritueel “sterk” als Jezus, dat ze kinderen hadden en dat Judas bepaald geen kwaadwillende verrader was. Daarom verdiep ik mij – naast de Bijbel – ook in (oudere) geschriften als de Nag Hammadi-geschriften, de Dode Zeerollen, het Judas evangelie en de loden boekjes waar Margaret Barker onderzoek naar doet. Daarnaast luister ik naar wat ik zelf van en over Jezus, Maria en de mensen om hen heen door krijg. Op basis daarvan schrijf ik mijn verhalen in deze serie “Rondom Jezus”.

Roza – paranormaal begaafd

Roza is paranormaal begaafd; ze is helderziend, heldervoelend, helderwetend en helderhorend. Het een is bij haar wat meer ontwikkeld dan het ander. Deze serie verhaalt over Roza’s ervaringen op paranormaal gebied. En ja, Roza is mijn alterego.

Lisa en Miss Abbra

De avonturen van Lisa en Miss Abbra zijn een speciale vermelding waard. Deze (kinder)verhalen zijn voortgekomen uit een andere grote passie van mij; handwerken. De verhalen over de hooggevoelige Lisa en haar eigenzinnige kat Miss Abbra combineer ik met foto’s van het miniatuurhuis dat ik voor hen maak. In het miniatuurhuis kan ik mijn creativiteit kwijt en ieder nieuw voorwerp dat ik ervoor maak, inspireert mij weer tot een nieuw avontuur van Lisa en Miss Abbra.