Terug naar Natuurreligie

Heb je je al eens verdiept in Natuurreligie? Lang, lang geleden leefden volkeren samen met de natuur. Ze stonden dicht bij zichzelf en de natuur was onderdeel van hun leven. Binnen Natuurreligie bestonden zogenaamde ‘days of power’. Naast de symboliek van deze dagen, blijken ze – ook nu nog – verrassend toepasbaar in ons huidige leven.
oranje lucht door ondergaande zon
Terug naar Natuurreligie

Natuurreligie is een ontzettend mooi alternatief voor de huidige vercommercialisering van dagen als Kerst, Pasen, Halloween en van de christelijke invulling van deze dagen, als je daar niets (meer) mee kunt. Wil je meer inhoud aan deze dagen geven en de natuur een groter onderdeel van je leven laten zijn? Verdiep je dan eens in Natuurreligie. 

Yule: Wat wil je komend jaar bereiken?

ca. 21 december

Symboliek: Met Yule baart de godin een zoon, de god. De god staat symbool voor de zon; ook de zon wordt herboren. 21 December is de kortste dag van het jaar; vanaf dit moment worden de dagen weer langer, terwijl de godin uitrust van haar bevalling; de winterperiode of winterslaap.

Praktisch: Yule is de tijd om je even terug te trekken en plannen voor het nieuwe jaar uit te denken.

Imbolc: Ben je klaar voor het nieuwe seizoen?

2 februari

Symboliek: Imbolc symboliseert het herstel van de godin na haar bevalling met Yule, ze wordt weer ‘wakker’. De steeds langer wordende dagen vol licht helpen haar daarbij. Door de toenemende warmte van de zon wordt ook de aarde bevrucht, waardoor de eerste zaden ontkiemen. De voorbereiding op de komende lente is begonnen.

Praktisch:

Met Imbolc kijk je nog eens goed naar de plannen die je met Yule voor dit nieuwe jaar hebt gemaakt. Je brengt hernieuwde focus aan. Ben je klaar voor het nieuwe seizoen?

terug naar thema’s