Het vrouwelijke goddelijke

Home » Thema’s » Het vrouwelijke goddelijke

Doorlopend zijn we ermee bezig; de balans vinden tussen man en vrouw. Lang geleden stond de vrouw in hoog aanzien vanwege haar sensitiviteit, haar sexualiteit en haar kracht om nieuw leven te kunnen schenken. Daarna verdween de vrouw naar de achtergrond en domineerde de man; in de wereldlijke macht, in religie, in veel persoonlijke relaties. In onze tijd laten vrouwen weer steeds meer van zich horen. Terecht. We willen echter niet naar vrouwelijke dominantie, maar naar een balans tussen man en vrouw. Een balans tussen kracht en gevoeligheid, tussen het vrouwelijke en mannelijke in jezelf. Dat vraagt inspanning van ieder van ons.

vrouwelijke kracht verenigd in een logo

Het logo voor mijn website is speciaal voor mij ontworpen. Het vertegenwoordigt twee sterke, machtige vrouwen uit ons religieuze verleden: Maria Magdalena en Hilsondis. Vrouwen die onderbelicht zijn gebleven en van wie we nog veel kunnen leren.

Interview met Annine van der Meer

Een interview met Dr. Annine van der Meer, historicus, symbooldeskundige en theologe, over de verborgen rol van het vrouwelijke in onze (religieuze) geschiedenis

Maria Magdalena; apostel der apostelen
boekcovers Maria Magdalena

Maria Magdalena was – en is nog steeds – een vertegenwoordigster van het vrouwelijke, waar Jezus dat is voor het mannelijke deel in ieder van ons. In dit verhaal een andere kijk op Maria Magdalena…

het werk van Annine van der Meer
cover Vrouw Holle_Hilsondis.com

Met grote interesse volg ik het werk van Dr. Annine van der Meer. Zij is theologe, historicus en symbooldeskundige en onderzoekt de verborgen geschiedenis van vrouwen. In dit blog een korte toelichting op enkele van haar boeken.

ely cathedral, great britain

Over een bijzonder vrouwenbeeld in de Lady Chapel in Ely cathedral, Groot-Brittannië.

bezoek aan tentoonstelling over maria magdalena

2021 – Catharijne Convent in Utrecht.

NieuwsbriefDirect naar

Contact

Spreekt wat ik schrijf je aan? Ik kom graag met je in contact. Mail mij gerust op hester@hilsondis.com met jouw ervaringen, vragen of suggesties.

Volg mij

Dat kan het best via mijn nieuwsbrief.
Op social media ben wat minder actief.

Privacyverklaring

© 2023 Hester van Lindenberg