Vrouwenpower in de religieuze geschiedenis

We zijn er al eeuwen mee bezig; een balans vinden tussen man en vrouw. Eeuwenlang domineerde de man; in de wereldlijke macht, in religie, in veel persoonlijke relaties. In de huidige tijd laten vrouwen steeds meer van zich horen. Terecht. We willen echter niet naar vrouwelijke dominantie, maar naar een balans tussen man en vrouw. Een balans tussen kracht en gevoeligheid. Dat vraagt inspanning van iedere vrouw en man. Wat kunnen we leren van (invloedrijke) vrouwen uit het religieuze verleden op dit vlak? Daar verdiep ik mij binnen dit thema in.
boekcovers Maria Magdalena
Maria Magdalena: apostel der apostelen

Maria Magdalena was – en is nog steeds – een vertegenwoordigster van het vrouwelijke, waar Jezus dat is voor het mannelijke deel in ieder van ons. In dit verhaal een andere kijk op Maria Magdalena…

Interview met Dr. Annine van der Meer
Vrouwelijke kracht verenigd in een logo

Het logo voor mijn website is speciaal voor mij ontworpen. Het vertegenwoordigt twee sterke, machtige vrouwen uit ons religieuze verleden. Vrouwen die onderbelicht zijn gebleven en van wie we nog veel kunnen leren. In dit blog lees je de achtergrond.

cover Vrouw Holle_Hilsondis.com
Het werk van Dr. Annine van der Meer

Met grote interesse volg ik het werk van Dr. Annine van der Meer. Zij is theologe, historicus en symbooldeskundige en onderzoekt de verborgen geschiedenis van vrouwen. In dit blog een korte toelichting op enkele van haar boeken.

Ely Cathedral, Great Britain

Over een bijzonder vrouwenbeeld in de Lady Chapel in Ely cathedral, Groot-Brittannië.

Meepraten?

Welke historische vrouw is voor jou een voorbeeld? Houd de agenda in de gaten voor een nieuwe datum van dit groepsgesprek of blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

terug naar thema’s