Een geheimzinnige kist

Lisa zit op de grond naast een kist. Ze is op de zolder van haar nieuwe huis. Het huis is nog helemaal leeg. Alleen op de zolder vond ze iets; een kist. Ze heeft er de deken die eroverheen lag, vanaf getrokken. Nu staat ze op het punt de kist te openen.

Toch vindt ze het nog een beetje eng. Wat zou erin zitten? En waarom is het huis helemaal leeg op deze kist na? Zouden de vorige bewoners de kist zijn vergeten? Of hebben ze hem expres laten staan? Lisa besluit op haar gevoel af te gaan. Het voelt niet gevaarlijk om de kist te openen. Voorzichtig tilt ze het deksel op. Miss Abbra, haar kat, is ook nieuwsgierig. Ze gaat naast Lisa zitten. 

Als het deksel omhoog staat, zie Lisa een wit doek. Zou de kist helemaal gevuld zijn met dit witte doek? Ze trekt er iets aan. De stof voelt glad aan. Nu het doek is verschoven, ziet ze iets liggen. Ze trekt het doek nog wat verder weg. Ze ziet een veertje en verschillende kleuren stenen. Onder het mooie blauw-zwart gestreepte veertje ligt een doorzichtige steen. En daarnaast liggen een roze en een paarse steen. Bovenop de paarse steen ligt nòg een steen. Maar die ziet er heel anders uit. De steen is ook paars maar veel donkerder. En het lijkt wel of ze ìn de steen kan kijken. Aan de bovenkant van de steen zit ook iets. Ze pakt hem voorzichtig uit de kist en bekijkt hem van dichtbij. Nu ziet ze het; er zit een ringetje bovenaan de steen. Je kunt hem dragen als sieraad! Ze twijfelt even maar hangt dan de steen met het ringetje aan de ketting om haar nek.

Ze geeft Miss Abbra een tik op haar poot, omdat ze al bijna het veertje uit de kist heeft gevist. Lisa besluit om het veertje en de andere stenen voor nu in de kist te laten liggen. Ze sluit het deksel van de kist en trekt de deken er weer overheen. Later zal ze kijken wat ze ermee gaat doen.

houten speelgoedhuis, Abbra op wacht, kist op zolder, houten trap
satijnen voering, eksterveertje, amethist en rozenkwarts

terug naar Lisa en Miss Abbra

Pin It on Pinterest