Het ding op zolder

Via de trap klimt Lisa naar de zolder. Ze heeft dit huis net en ze is nu alle kamers aan het verkennen. Miss Abbra heeft de zolder blijkbaar al onderzocht. Ze ligt opgerold in een hoek te slapen.

Op de zolder hangt een vreemd sfeertje. Lisa krijgt er een beetje de kriebels van. Plots valt haar oog op iets groots. Op het ding waartegen Miss Abbra ligt te slapen. Er ligt een bruine deken overheen. De deken zit helemaal onder het stof. Aan de zijkant hangt een nachtvlinder tegen de deken. Zou ze nog leven?

Lisa kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze wil weten wat er onder de deken zit. Voorzichtig geeft ze Miss Abbra een zetje om haar van de deken af te krijgen. Miss Abbra doet verstoord één oog open en gelijk weer dicht. Ze ligt net lekker en ze is niet van plan zich te verplaatsen. Lisa geeft haar nog een zetje, nu iets dwingender. Miss Abbra zucht en staat langzaam op. Ze rekt zich eens flink uit. Eerst haar achterpoten. Dan haar voorpoten. Zwaar beledigd gaat ze een meter verder liggen. Ze doet haar ogen dicht en ze slaapt weer verder.

Lisa tilt de deken aan één kant op. De nachtvlinder leeft nog; ze fladdert verstoord weg. Nu ziet Lisa wat het ding is. Het is een kist! Hij is lichtblauw. Wat zou erin zitten?

kist verborgen onder bruin kleedje met rood stikselen houten vlinder
houten kistje met bruine deken er half overheen

terug naar Lisa en Miss Abbra

Pin It on Pinterest