De winter van 2021

Regen, regen, regen. Dat was zo’n beetje de winter van 2021, tot 6 februari 2021. De weersvoorspelling voor die nacht en de volgende dag: (minimaal) -8 graden Celsius, een ongekend dik pak sneeuw, ja, zelfs een heuse sneeuwstorm! En de sneeuw zou ook nog een week blijven liggen, omdat het voorlopig flink bleef vriezen.

De ene Nederlander bleef nog wat cynisch tegenover deze voorspelling, want hé, dat zou toch allemaal wel een beetje meevallen? Eerst zien, dan geloven. De andere Nederlander ging – ondanks de Corona-maatregelen – nog even snel een slee of sneeuwschuiver aanschaffen. Een enkeling durfde zelfs de hoop uit te spreken op een Elfstedentocht.

Zondagochtend 7 februari 2021 was het zover; sneeuw van wel 10 cm dik en harde wind die zorgde voor heuse sneeuwduinen! De hele zondag – en de dagen erna – kwamen kinderen op sleeën voorbij, voortgetrokken door ouders. De pubers pakten het iets grondiger aan en hingen hun slee achter de trekker en vermaakten elkaar op die manier. Paadjes naar het huis en opritten werden schoongeveegd, wat weinig nut had omdat het nog steeds flink sneeuwde. Maar hé, dan sprak je de buren ook nog eens. Want de Corona-maatregelen hadden ongewild behoorlijke einzelgängers van ons gemaakt. Later in de week kon er zelfs geschaatst worden op sloten en plassen, tot een Elfstedentocht kwam het echter niet.

Ondanks dat zorgde dit winterse weer voor veel mensen even voor heel veel pret in een tijd waarin we al meer dan een jaar beperkt worden in onze vrijheid vanwege een virus.

PS: En een week later genieten van de eerste zonnestralen en is het tegen de 20 graden Celsius…

terug naar Ode aan de Natuur

Pin It on Pinterest