Zielen van doodgereden dieren

Roza vindt het verschrikkelijk. Iedere keer weer. Ze kan letterlijk in huilen uitbarsten als ze weer een doodgereden dier op de weg ziet liggen. Maar ja, dat helpt die dieren niet meer. Jarenlang wist ze niet goed hoe ze met dat gevoel om moest gaan. De ‘’oplossing” was altijd om die stemming zo snel mogelijk los te laten, om te voorkomen dat ze in haar verdriet bleef hangen. Tot er een moment kwam dat ze zich realiseerde dat ze hun ziel wellicht wél kon helpen. In eerste instantie onbewust, opende ze haar hand met de handpalm naar boven en dacht aan het doodgereden dier dat ze net had gezien, een buizerd. Ze zag de ziel van de buizerd. Hij keek Roza aan en stapte voorzichtig op haar hand. Roza deed niets, behalve de statige buizerd de gelegenheid geven naar een volgend bewustzijnslevel te gaan. De keus was aan de buizerd zelf. Maar hij maakte er dankbaar gebruik van; met een grote sierlijke boog zag Roza de buizerd omhoog vliegen en liefdevol en zorgzaam opgevangen worden door twee zielen (of engelen of hoe je deze verzorgers ook maar noemt). Dus dat was de oplossing! Ze kon doodgereden dieren de gelegenheid bieden om hun fysieke lijf achter te laten en als ziel de volgende stap te maken!

Sinds die eerste ontdekking biedt Roza ieder doodgereden dier dat ze ziet, haar open hand aan. De keus blijft aan het dier zelf. En doordat de ziel van ieder dier weer anders reageert, weet Roza ook dat dit ‘’echt” is, ook al is met fysieke ogen niet te zien wat ze doet. Zo heeft ze haar hand opengehouden voor de ziel van een doodgereden kat. De kat was zo ongelooflijk in de war, dat het hartverscheurend was. Hij had geen idee wat hem overkomen was. Een andere keer hield ze haar hand open voor de ziel van een egeltje. Hij vond Roza zo interessant dat hij een tijdje met haar meereed op haar rechterschouder, een en al opgewektheid en nieuwsgierigheid. Tot het egeltje het te eng vond worden om zover van zijn bekende stekkie te zijn.

Hoewel het verschrikkelijk blijft om geconfronteerd te worden met doodgereden dieren, geeft het Roza wel een goed gevoel hun zielen op deze manier te kunnen helpen.

terug naar Roza’s bovennatuurlijke ervaringen

Pin It on Pinterest