Categorieën
Blog

Brida

Paulo Coelho
bookcover met wandele vrouw door natuur
Op zoek naar je levensdoel?

Zojuist het boek Brida van Paulo Coelho voor de 2e keer in één ruk uitgelezen. Brida steekt voor mij met kop en schouders uit boven Coelho’s andere boeken (al heb ik ze ook niet allemáál gelezen). Waarom? Omdat het verhaal zo herkenbaar is. En omdat ik er – realiseer ik me nu na de 2e keer lezen – veel uit heb geleerd.

De auteur vertelt aan de hand van Brida’s verhaal over…

de Meester

…het zoeken en vinden van iemand die je helpt in je geestelijke ontwikkeling en je spirituele groei. Iemand met veel levenservaring. Iemand die je zelf ervaringen op laat doen, in plaats van te vertellen hoe het zit. Iemand die je de ruimte geeft om je eigen weg te zoeken. Iemand die je in laat zien dat ook – of juist – alledaagse ervaringen belangrijk zijn in je groei, ook al denk je het direct te moeten zoeken in bijvoorbeeld spiritualiteit.

Overgave en Vertrouwen

… het overwinnen van je onzekerheid, je angsten, waardoor je vertrouwen krijgt in jezelf.

Tarot

…hulpmiddelen om je onbewuste te raadplegen en naar je intuïtie te leren luisteren, zoals Tarot-kaarten. Dat je niet kunt verwachten dat je een kaartlegging direct begrijpt. Dat er geen juiste wijze is om een kaartlegging te doen, maar dat het gaat om het volgen van je gevoel erbij. Dat je gewoon moet blijven oefenen, tot je ontdekt dat ze inderdaad een hulpmiddel zijn in het ontdekken van je weg of het begrijpen van en handelen in bepaalde situaties.

Reïncarnatie

…wat reïncarnatie inhoudt en hoe je ervaringen uit de levens die je al achter de rug hebt, kunt ophalen. Het (geestelijke) bezoek aan de kathedraal is een van de middelen hierin; ik maak er nog steeds dankbaar gebruik van.

Andere Deel

… je Andere Deel. Dat deel van je ziel dat voor je geboorte afgesplitst is. Dat deel waarnaar je in dit leven bewust – maar meestal onbewust – op zoek bent, omdat je dat deel mist. De zoektocht naar je Andere Deel is waar het uiteindelijk allemaal om draait in je leven; je levensdoel. En de weg ernaartoe is één grote ontdekkingstocht voor je geest, met al z’n pieken en dalen. Het is de heftigheid en het grote geluk dat je ervaart als je diegene vindt, meer dan waard.

Brida is een boek dat je zelf gelezen moet hebben. Of wellicht gewoon nog een keer moet lezen.

isbn 978-90-295 6627 8