rij boeken; bijbel, nag hammadi, i tjing, Jezus, Koran, Dode zeerollen
de Boekenkast

Wil je meer lezen over bewustwording, helder waarnemen, het vrouwelijke goddelijke of wicca, religie, gnostiek en spiritualiteit? Neem ter inspiratie eens een duik in mijn online boekenkast. Bij sommige boeken vind je een link naar een van mijn eerdere publicaties op Hilsondis.com. De kast is nog in opbouw en zeker niet uitputtend. Heb je een aanbeveling voor mij? Laat het me weten!

Ontdek de kracht van je vrouwelijkheid. Met de kaarten en het boek ‘Jij bent perfect’ van Gladys Daniel gaat dat zeker lukken. De kaarten zijn ontzettend mooi en zelf getekend door Gladys. Het boek geeft uitleg per kaart én duiding van de gebruikte symbolen en kleuren. De kaarten die ik tot nu toe trok, waren ‘spot on’.

Als ik 1 boek mag noemen dat bij mij veel herkenning en inspiratie oproept, dan is het Tweelingzielen van Patricia Joudry en Maurie Pressman. Het belang van het ontwikkelen van zowel je mannelijke als vrouwelijke kant ter voorbereiding op de ontmoeting met je tweelingziel (in dit leven of in een volgend) en het verschil met andere zielsrelaties, die net zo waardevol en intens kunnen zijn. Een zeer inspirerend boek om regelmatig een stuk uit te lezen.

Maria met kind en engelen om haar heen

Van Sophia tot Maria was mijn 1e kennismaking met de boeken van Annine van der Meer. Haar benadering van het vrouwelijke in onze religieuze geschiedenis is een eye opener en vernieuwend.

Wijsheid voor vrouwen. Wijsheid van Louise Hay. Een boekje om regelmatig zomaar ergens open te slaan en het advies tot je te nemen.

schilderij van wilde dieren met wit vlak met tekst Het ware paradijs, op het sppor van een vergeten ontdekking door Tom Buijtendorp

Een nog redelijk recent boek: het Ware paradijs van Tom Buijtendorp. Over de actualiteit van een oeroud paradijsverhaal.

groene rand, zware binnenkant met tekst Wicca, a guide for the solitary practitioner door Scott Cunningham, afbeelding van vrouw midden in de natuur

Scott Cunningham (ja, een man!) benadert Wicca met respect, op nuchtere wijze en met heel veel kennis. Mijn favoriet op het gebied van Wicca.

groene kaft met korenaren en het woord Bijbel

De Bijbel: basis voor onze grondwetten, bovenzintuiglijke waarneming door profeten, geschiedenis van de mensheid. Ondanks het weglaten, verdraaien of onjuist vertalen van teksten , is en blijft de Bijbel een belangrijk boek.

een vrouw wandelend in de natuur en avondschemering met tekst Brida door Paulo Coelho

Paulo Coelho heeft enkele mooie boeken geschreven. Brida is een van mijn favorieten. Over Wicca en innerlijk groeien.

getekend mannetje op surfplank op een golf

Aanrader als je bewuster met je tijd en aandacht om wilt gaan in deze hectische wereld: Tijdsurfen van Paul Loomans.

Gids voor oude zielen: interessant boek als je jouw levensopdracht helder wilt krijgen. Ainslie MacLeod richt zich hierbij op vorige levens.

Close up blanke vrouw met tekst Hoogsensitieve personen, Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt door Elaine N. Aron

Wil je weten wat hoogsensitief zijn nu precies is? Dit boek is de basis, geschreven door Elaine N. Aron, bedenkster van de term.

blauwe achterkant, doorzichtige bloemen, tekst wabi sabi

‘wabi sabi’; een Japanse term voor een manier van leven. Dit boek vind ik persoonlijk niet zo sterk geschreven, maar het is wel interessant om te lezen, voor een 1e kennismaking met deze term.

blauwe kaft, foto van Herman Hesse, tekst Demian, Die geschichte von Emil Sinclairs Jugend

Een bijzonder mooi boek in het kader van zelfbewustwording is Demian van Herman Hesse.