Het vogelhuisje

Lisa en Miss Abbra scharrelen in de achtertuin van het huis. Miss Abbra heeft een muis op het oog. Ze zit doodstil en staart strak naar een stukje gras, klaar om aan te vallen. Lisa is aan het opruimen. Er ligt nog wat rommel van de mensen die eerder in het huis hebben gewoond.

Dan ziet ze tussen een stapel takken een houten hokje liggen. Ze pakt het op en ziet dat er aan de voorkant een gaatje zit. Het is een vogelhuisje. Dat is leuk! Misschien kan ze die wel weer ophangen. Als ze het huisje eens goed bekijkt, ziet ze dat het wel een beetje opgeknapt moet worden. Ze neemt het vogelhuisje mee naar het huis. Daar schildert ze het mooi donkergroen, dezelfde kleur als de bomen rond het huis. “Hmm”, denkt Lisa, “het dak van het huisje is ook niet zo best meer. Zo komen er geen vogeltjes in”. Wat als ze dat nou eens bedekt met mos en rotsplantjes? Dan is het net alsof het door de natuur zelf is gemaakt. En zo wordt het ook weer een stevig dak en misschien komen er dan ook wel insectjes op af, en vogeltjes. Ja! Dat gaat ze doen.

Als het vogelhuisje af is, vraagt ze buurjongen Tom om het op te hangen. Ze weet al waar ze het vogelhuisje wil hebben; bovenin de boom naast haar huis.

En nu is het afwachten. Zou er een vogeltje in komen?

terug naar Lisa en Miss Abbra

Pin It on Pinterest