De Magnolia

De magnolia; een boom die zijn oorsprong ruim 100 miljoen jaar geleden vindt. Een boom die – in volle bloei – vele mensen in verwondering achterlaat door z’n rijkheid aan prachtige bloemen.

Ieder voorjaar kijk ik weer uit naar die bloei. Ieder voorjaar is het weer spannend; als er maar geen verlate nachtvorst komt op het moment dat de bloemknoppen op het punt staan om open te gaan. Als dat gebeurt, betekent dat in één nacht bruine bloemen en wachten tot volgend jaar; wachten op de volgende bloei.

Maar vriest het niet en bloeit de magnolia in al z’n pracht en praal, dan is de boom een genot om naar te kijken. De magnolia in onze tuin heeft vele, vele bloemen, van wit tot zachtroze aan wijd uitlopende takken. Na de bloei ontstaat een zee van wit-roze blaadjes onder de boom. De rest van de zomer, tot in het najaar, toont de boom zijn groene bladeren. Vogels vinden er beschutting en gebruiken de boom als aanvliegroute voor de tuin. In de winter vallen ook de bladeren af en zijn alleen de knoppen nog zichtbaar, wachtend om in het voorjaar weer om te toveren in prachtige bloemen.

terug naar Ode aan de Natuur

Pin It on Pinterest