Over Krachtplaatsen

De inspiratie voor mijn tekstjes onder ‘’Ode aan de Natuur” haal ik uit de energie van de natuur, uit mijzelf, uit de energie die op sommige plekken extra nadrukkelijk aanwezig is. In het laatste geval zijn het meestal zogenaamde krachtplaatsen. In Nederland zijn die er nog volop en gelukkig worden ze nog steeds beschermd.

Hoe herken je een krachtplaats?

Vaak staat er een oude boom, een kerk of kapel op de krachtplaats; manieren om zo’n plaats ook te duiden als krachtplaats en tegelijk te beschermen. Als je goed op je gevoel bent afgestemd, herken je zo’n plaats ook doordat het een sterke aantrekkingskracht op je heeft. Of voel je de sterke energie die er hangt.

Nieuwe energie opdoen

Een krachtplaats geeft energie. Als ik de gelegenheid heb, bezoek ik er een. Ik heb respect voor de plek, ga er een tijdje zitten of loop er rond, ontspan me en ga na wat ik voel. Soms voel ik helemaal niets. Maar als ik na een paar dagen terugdenk aan mijn bezoek, merk ik dat de plaats of het bezoek altijd wel iets met me heeft gedaan, in positieve zin.

Waar vind ik krachtplaatsen in Nederland?

Op Pansophia.nl wordt heel goed uitgelegd wat een krachtplaats is, wordt de historie erachter toegelicht en verteld hoe je een krachtplaats herkent. En wil je een krachtplaats bezoeken, dan vind je op deze site een handige overzichtskaart met krachtplaatsen in Nederland, inclusief omschrijving per krachtplaats en de route ernaartoe. Het overzicht wordt continue aangevuld door vrijwilligers uit het hele land die het belang inzien van het bewaren en in kaart brengen van deze krachtplaatsen. Je leest hier ook mijn kleine bijdrage over de Friezenberg, een natuurgebied met vele grafheuvels.

terug naar Ode aan de Natuur

Pin It on Pinterest