Categorieën
Blog

De emotionele bankrekening

Van de week kwam in een training die ik volgde, de term ‘’emotionele bankrekening’’ voorbij.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Stephen Covey – bekend managementdenker – gebruikt dit in zijn boek ‘’De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’’. De emotionele bankrekening gaat over het vertrouwen dat je opbouwt in een relatie. Als jij een goed woordje voor iemand doet, waardoor diegene de functie krijgt, stort je op haar of zijn emotionele bankrekening.

Geven en nemen

Ben je alleen gefocust op je eigen groei binnen een bedrijf, hoef je weinig stortingen – oftewel gunsten – van de ander te verwachten. Eigenlijk is de emotionele bankrekening niets anders dan geven en nemen.

Vanzelfsprekendheid

Ik moest denken aan de omgeving waar ik woon. Daar is het vanzelfsprekend dat je de ander voort helpt en weet je dat je een beroep kunt doen op diegene als je iets nodig hebt. Daar hebben ze geen managementboek voor nodig.