Het logo dat ik gebruik op mijn website is speciaal voor mij ontworpen. Het symboliseert alles waar ik mij zo ontzettend mee verbonden voel;
- mijn gevoelsmatige connectie van jongs af aan met de heilige Hilsondis
- mijn contact met Maria Magdalena en het zeer sterke gevoel dat ik – net als vele andere vrouwen vroeger en nu – de taak heb, haar boodschap in deze wereld onder de aandacht te blijven brengen
- de religieuze geschiedenis en met name de belangrijke – en vaak door mannen afgezwakte – rol van vrouwen hierin
- en tot slot aartsengel Michaël

Het Hilsondis-logo
In het logo zie je op de achtergrond in het lichtblauw de “fleur de lis”. Deze lelie staat symbool voor de franse historie van Maria Magdalena; haar periode na de kruisiging van Jezus, haar aankomst en leven in Frankrijk en de groei van haar volgelingen aldaar. Maria kwam – evenals Jezus overigens – uit een invloedrijke familie met wijdverspreide connecties en kwam daardoor ook in Frankrijk in contact met dergelijke families. Vandaar dat je de fleur de lis veel terugvindt in de franse heraldiek, zoals bij de Merovingiërs.
De zwarte “H” staat voor Hilsondis en samen met het omgekeerde kruis zijn ze losjes gebaseerd op de oude symbolen van Maria Magdalena en aartsengel Michaël uit het zogenaamde angelic scripting.
Het samenbrengen van de franse lelie, de H en het omgekeerde kruis in één symbool, heeft als doel een (spirituele) link te leggen tussen Maria Magdalena en Hilsondis, hun onafhankelijke beschermde rol binnen de kerk en hun plek als rolmodel van machtige vrouwen in de (onterecht) door mannen gedomineerde wereld van religies.
Maria Magdalena
Deze laatste alinea heeft misschien wat toelichting nodig op zowel de achtergrond van Maria Magdalena als die van Hilsondis. Allereerst Maria Magdalena. In de Bijbel (het Nieuwe Testament) wordt Maria Magdalena beschreven als een van de volgelingen van Jezus. Zij is de vrouw “uit wie 7 demonen zijn uitgegaan”. Een paar honderd jaar na de periode van Jezus en Maria, maakt een paus tijdens een preek een vergelijking met de 7 hoofdzonden (waaronder onkuisheid/wellust) én benoemt dat de zondares uit een van de geschriften uit het Nieuwe Testament, die niet bij naam wordt genoemd, en Maria van Bethanië en Maria Magdalena één en dezelfde persoon zijn*. Gevolg: Maria Magdalena gaat sindsdien volledig onterecht als zondares, als hoer door het leven.
*bron; Westerse esoterie en oosterse wijsheid, Slavenburg & Van Schaik
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat Maria Magdalena de echtgenote van Jezus was, dat zij spiritueel gezien op hetzelfde niveau zaten en dat zij op Aarde waren om hun kennis, inzichten en wijsheid te delen met de mensheid (net als Mohammed, Boeddha, Confucius, aartsengel Michael etc.). Na het overlijden van Jezus is Maria Magdalena hiermee doorgegaan; in Frankrijk, waar zij vele volgelingen kreeg. Lang is dit door de kerk gewoon geaccepteerd, tot de invloed van haar volgelingen naar de mening van de kerk te groot werd.
Als ik contact met Maria Magdalena heb, voel ik een zeer sterke, zelfstandige, maar ook zeer warme en liefdevolle vrouw, die onvoorwaardelijk steun en liefde geeft.
Hilsondis
Ook Hilsondis was een onafhankelijke, machtige vrouw in haar tijd. Zij leefde eind 900 en kwam uit een zeer welgestelde familie uit wat nu Zuid-Holland/West-Brabant is en had hierdoor behoorlijke bezittingen. Ze trouwde met Ansfried, graaf uit een Lotharingse adellijke familie. Geestelijkheid speelde een grote rol in hun leven; Ansfried werd na het overlijden van Hilsondis, bisschop van Utrecht op nadrukkelijk aandringen van keizer Otto III. Hilsondis en Ansfried stichtten samen de abdij in Thorn, Limburg; daartoe schonk Hilsondis ook (een deel van) haar bezittingen. Voor hen was de abdij een plek om zich terug te trekken als familie en actief met het geestelijk leven bezig te zijn, zonder aan een specifieke kloosterregel verbonden te zijn. Hilsondis werd er begraven en Benedicta, hun dochter werd eerste abdis van de abdij. De abdij groeide in later jaren uit tot een wereldlijk stift, een plek met grote invloed, waar vrouwen van adel toe konden treden.
Volgens een legende was Hilsondis zeer vroom. Als ik haar in gedachten voor me zie, zie ik ook precies dát, naast het beeld van een sterke, zelfbewuste vrouw. Er hangt een aura van puurheid om haar heen.
Vrouwelijke kracht versus mannelijke dominantie
Zie hier de kracht van twee sterke, onafhankelijke, op religieus gebied invloedrijke vrouwen, die zijn overschaduwd – bewust of onbewust – door mannelijke invloed. Van Maria Magdalena is in de loop der tijd een volledig verkeerd beeld ontstaan, door de uitleg van een paus. Een beeld waarvan pas eeuwen later door de kerk werd toegegeven dat dit niet juist was, overigens zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven. Van Hilsondis is weinig meer bekend dan dat ze de echtgenote was van Ansfried, van wie de levensloop beter bekend is en van wie we weten dat hij bisschop van Utrecht was. Maria Magdalena en Hilsondis delen in mijn ogen dezelfde vrouwelijkheid, kracht, liefde en vroomheid die deze wereld zo hard nodig heeft.